logotyp vit - finansgrabbarna

Bästa spartipsen 2022

Sammanfattning

Här kommer de 8 bästa spartipsen 2022

Vi har samlat vår berömda serie ”Veckans Spartips” som vi brukar lägga upp på vår TikTok sida. Nedan finner du alla videorna från denna serien samlade i en enda artikel! Tipsen uppdateras kontinuerligt.

Sammanfattning

Spela spel och få rabatt

Flarie är en app som jag (Viktor) använt mig av under en lång tid. Det går ut på att du spelar spel och vinner coins som du kan få rabatter från. De samarbetar med bl.a. Espresso House, Max, Pressbyrån m.m.

Ha koll på vilken bil du parkerar med

För ungefär ett halvår sen parkerade jag i Malmö med mina föräldrars nya bil. Jag betalde parkeringen i EasyPark som vanligt men fick ändå böter… Jag hade alltså betalt för fel reg. nummer. Vill du spara 600 kr tycker jag du ska kolla på videon nedan.

Gör billiga recept

Portionen under tian är en hemsida/bok som jag använt läge. De har väldigt billiga recept som även är vegetariska. Jag själv har även en av deras böcker som jag använder ofta när jag lagar mat. De strävar efter att varje portion ska kosta under 10 kr/portion. De har även någonting som de kallar för 300 kr veckan.

Ha aldrig för mycket pengar på ditt kort

Visste du att det finns personer som slumpmässigt slår in kortnummer för att försöka ta pengar från dig? Detta är rätt vanligt och har hänt mina familjemedlemmar flera gånger. Därför ska du aldrig ha mer än 2000 kr på ditt kort utan för istället över pengar efter hand som du behöver dem.

Kanelbulle för halva priset på Espresso House

Appen Karma har som koncept att minska matsvinnet. Du kan hitta mat som håller på att slängas på t.ex. Espresso House för halva priset! 

Kolla alltid jämförpriset

Någonting som kan vara svårt för många är att man alltid kollar på den stora skylten med priset i butiker. Det kan dock lura en… Om det finns tre olika tomater att välja på kan en av dem se billigast ut men i skälva verket inte vara billigast. Detta har med att ibland står det xkr/kg och ibland xkr/st. Därför ska du alltid läsa vad det står längst ned på skylten.

Vik ditt toalettpapper

OBS! Detta är självklart ett skämt. Nä men på riktigt kan du säkert spara några kronor per år genom att vika pappret istället för att skrynkla det. Detta är för att du använder mindre papper per gång.

Gynna miljön och spara pengar

En hemsida som jag och min pappa använder ofta är MatSmart. Det är en sida som säljer produkter som håller på att gå ur datum. Det är inget fel på produkterna utan butikerna är bara inte tillåtna att sälja dem enligt lag. Du kan t.ex. köpa en hel låda med bars för runt 100 kr!

Vi har även skrivit en artikel om Matsmart som där du kan läsa mer om dem om du vill.

Viktor Ritsvall

Viktor Ritsvall

Detta inlägg är gjort av Viktor Ritsvall som är en av grundarna bakom Finansgrabbarna. Hans styrka är ögat för design och är han som byggt hemsidan.

DELA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjänster vi använder*
Kategorier