logotyp vit - finansgrabbarna

Viktors mål 2022

Sammanfattning

Mål 2022

Varje år sätter jag upp 10 mål. I denna artikeln kommer jag berätta om mina 10 mål för 2022.

Viktors 10 mål 2022!

Varför har jag mål?

Jag sätter upp mål för att ha någonting som pushar mig att göra saker som jag vill uppnå. Jag har både långsiktiga mål och kortsiktiga mål. Jag brukar ha 10 mål som jag har på årsbasis samt 5-10 långsiktiga mål.

En viktig sak för att uppnå dina mål är även att du delar med dig av dem och pratar med andra om dina mål. Detta ökar din sannolikhet att uppnå dina mål! Du kan avläsa på bilden nedan hur mycket mer sannolikt det är att uppnå ditt mål om du delar med dig! 

Sätta upp mål

Sammanfattning

1. Minskat ner på antalet projekt

I nuläget (början av 2022) har jag följande projekt:

Skola

Nederman

Finansgrabbarna

Unga Aktiesparare

Ritsvalls Design

Anyfn

Jag har alltså sex olika projekt som jag vill försöka få ner till 3-4 stycken. Mitt stora fokus har hela tiden legat på att klara skolan men jag vill samtidigt ha en liten inkomst vid sidan om skolan. Under slutet av 2021 har det varit lite väl mycket och jag vill därför outsourca tiden till andra så att jag kan fokusera på det jag tycker är roligast/ger mig mest. Jag kommer att outsourca Ritsvalls Design med hjälp av samarbetsavtal där jag tar 20% av inkomsten. Anyfn kommer jag att outsourca med hjälp av att anställa en VD som kommer driva bolaget till 100%.

Läs mer: Tjäna pengar vid sidan om skolan

2. Rör på mig minst 30 min varje dag

Jag tror att träning är något som gör att man mår bättre. Träning gör att kroppen mår bra och forskning visar att kroppen behöver röra på sig aktivt minst 30 minuter varje dag för att må bra. Träning gör även så att hjärnan får en bättre syreupptagning vilket gör att det blir lättare att fokusera när man jobbar. Det kommer i sin tur bli lättare att nå framgång om man försöker röra på sig lite varje dag. Ryggen som är ett stort problem när man har ett jobb där man sitter ner mycket kommer också bli starkare och klara av mer. Jag citerar Maj-Lis Hellenius “Sitting is the new smoking”. Hon nämner att varje timme över 6 timmar stillasittande / dag förkortar livet med 22 minuter! Jag hade problem med att mäta detta, jag testade med en tavla på väggen men höll inte hela året ut då jag inte alltid var hemma. Min tanke är att sätta upp en påminnelse där jag får en notis varje dag. Jag kryssar sedan av när jag klarat av 30 min fysisk aktivitet. Det räcker med att gå ut och gå eller träna i garaget. 

Så Blir Du 100 år Gammal, Mai-Lis Hellénius | Framgångspodden | 409

3. Bli mer spontan och våga göra fler roliga saker

Jag är en person som gillar att ha struktur på saker och ting men detta kan “straffa” mig ibland. Jag har väldigt svårt att ta snabba beslut då jag gärna vill ha allting planerat i förhand. Jag tror dock att man kan må bra av att vara lite spontan ibland och göra oväntade saker. Jag kollar mycket på YouTube kanalen YesTheory där dem lever efter mottot “Seek discomfort” vilket jag gillar mycket. Deras tanke bakom videorna är att alltid säga JA till nya äventyr. Jag blev t.ex. tillfrågad dagen innan nyår av en kompis om vi skulle klippa oss samma dag på ett helt nytt ställe. Jag velade fram och tillbaka och till sist var det för sent. I efterhand skulle jag bara sagt ja, vad är det värsta som kunde hänt? Det hade varit en rolig grej om det inte blev som planerat 😅 . Under 2022 ska jag vara mer spontan och inte övertänka saker och ting för mycket!

4. Hitta stunder där jag kopplar bort mig helt från jobb/skola varje vecka

Ett problem jag har är att jag har svårt att koppla bort 100% från jobb/skola vilket skapar stress inom mig. Detta vill jag få bort genom att för det första minska ner på antal projekt och för det andra lägga in vissa timmar varje vecka där jag verkligen kopplar bort helt från jobb/skola. T.e.x. inget jobb/skola efter 20.00.

5. Har ett bra schema som jag sätter upp varje söndag för nästa vecka

Jag vill inte sätta upp ett schema som styr mitt liv i detalj. Jag vill inte leva ett strikt liv som är förutbestämt men jag tror att man tjänar på att planera och ha framförhållning. Genom att planera blir det lättare att klara sina mål och det blir lättare att hålla deadlines. Ett sätt att planera är genom att sätta upp mål som jag precis gjort. Då skriver jag när jag vill ha uppnått de olika milstolparna i livet. Jag vill även lägga upp ett schema för när jag får vara på min mobil, när jag ska träna, när jag träffar kompisar. Jag tror att det är viktigt att ha en balans i livet. Jag tror att mina resultat i skolan och på jobbet kommer bli bättre om jag är mindre på telefonen och sätter upp speciella tider när jag inte får se telefonen. Då kan man fokusera på att endast plugga / jobba när man ska det och endast träna när man ska göra det. 

6. Läser minst 5 sidor i en bok varje dag och har läst ut 5 böcker vid årets slut

För att utvecklas och samla ny kunskap tror jag att det är viktigt att läsa böcker. Det är inte alls samma sak som att läsa på en dator eller lyssna på en podcast. Genom att läsa kommer jag både få mer kunskap och bli mer allmänbildad som jag har användning av i skolan samt hela livet. Jag vill försöka läsa lite varje vecka och mitt mål för 2022 blir därför att läsa ut 5 böcker innan året är slut.

Läs mer: Bästa ekonomiböckerna

7. Försöker varje dag vara mer social och inte vara så blyg genom att prata med minst en ny människa (irl eller på nätet) jag aldrig pratat med varje månad.

Jag tror att detta är en väldigt viktig punkt och att detta är nyckeln till att klara de andra punkterna. Genom att vara social och prata med andra skapar man relationer med andra människor. Det kommer även vara lättare att nå 1000+ links på linkedin. Jag tror även det blir lättare att träna om man gör det med någon som motiverar en att träna.

Lägg till mig på LinkedIn: Viktor Ritsvall

8. Äter minst 1 vegetarisk rätt / vecka

Jag tror detta är ett viktigt mål för att jag som person ska må bra. Om man äter nyttigare visar forskning att man mår bättre. Jag tror även på att man lever längre om man äter mer nyttig mat. Det är inte alltid så att nyttig mat behöver vara äckligare. Jag tror att mat är som allt annat att ju mer man äter en speciellt sak desto mer kommer man att börja tycka om det. Jag tror att både jag själv kommer att må bättre men även mina vänner och familj kommer se på mig som en person som är mer glad och orkar med dagarna bättre. Jag har länge varit emot att äta vegetarisk för jag har aldrig alltid har ätit kött och inte velat begränsa mig. Men efter som att jag testat på en mängder av vegetariska rätt har jag börjar inse hur gott det är samtidigt som det många gånger är både nyttigare och bättre för miljön. Jag vill inte sett någon begränsning i min kost då jag tror att man mår bäst av en varierad kost men jag vill ändå sätta upp ett mål för att må bättre. Har sänkt denna från två till en då jag inte klarade denna 2021. Kommer även att sätta upp detta som påminnelse varje söndag.

Läs mer: Spara pengar med Matsmart

9. Arbetar och reser till nya ställen hela tiden genom att testa på nya jobb, åker på semestrar till olika ställen i världen m.m. Vid årets slut ska jag ha sett 3 nya ställen runt om i världen som jag inte upplevt innan.

Jag vill ha ett arbete där man inte gör samma sak dag in och dag ut, livet är för kort för att göra samma sak varje dag. Jag vill kunna vakna upp och inte veta vad jag ska göra den dagen. Jag tror att genom klara dessa målen ovan kommer jag är kunna uppnå detta. Genom att ha ett eget företag bestämmer jag själv vart jag vill åka och jobba varje dag. Genom att ha möten med kunder världen över kommer jag få möjligheten att flyga världen över och skapa nya relationer. 

10. Omsätter minst 300’000 kr i alla mina bolag

I ett av mina mål som jag har nämner jag att jag inte vill fokusera så mycket på pengarna utan mer på att ha roligt och utvecklas. Detta står jag fast vid och strävar fortfarande efter att ha pengar som en bonus. Men, pengar är en drivkraft som ingen kan förneka och jag tror att med detta målet kommer jag kunna pusha mig själv till att hitta nya vägar och lösningar på problem som kommer generera fler kunder. 25’000 kr/mån är ett högt mål då jag samtidigt pluggar heltid. 2021 landade omsättningen på runt 180’000 kr vilket jag tror jag kan höja ännu mer med hjälp av Finansgrabbarna, Anyfn samt att jag fakturerar Nederman via Ritsvall & Co.

Viktor Ritsvall

Viktor Ritsvall

Detta inlägg är gjort av Viktor Ritsvall som är en av grundarna bakom Finansgrabbarna. Hans styrka är ögat för design och är han som byggt hemsidan.

DELA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjänster vi använder*
Kategorier