VEM ÄR FINANSGRABBARNA?

LÄS MER OM OSS

Hej! Det är Viktor och Oliver här.

Du har kanske sett oss förut på Insta, Tiktok eller Youtube.

Vi är två helt vanliga 20-åriga tonåringar som bor i Skåne vilket du hör på vår dialekt😅 Vi spelar datorspel och hänger med kompisar ibland samtidigt som vi investerar på börsen och tänker på vår ekonomi. Allting är möjligt oavsett vem du är!

Tillsammans har vi @Finansgrabbarna och försöker dela med oss av alla våra lärdomar kring att investera!

Vi hoppas verkligen att du gillar vår content! Allt vi vill är att inspirera dig att ta kontroll över din ekonomi och lära dig längs vägen tillsammans med oss (vi lär oss hela tiden).

/Dina ekonomikompisar Viktor och Oliver, Skåne 2020

BLI MÄSTARE PÅ ATT INVESTERA

LÄS MER OM VIKTOR

Det började med en liten grabb i 12 årsåldern, sina polare och en mobiltelefon. Vi hade startat en YouTube kanal där vi gjorde trick shots. Med trick shots menar jag att vi kastade bollar igenom en ring etc. YouTube kanalen på den tiden var inte särskilt stor och behövde lite exponering – Jag hade fått höra om sociala medier och att du skulle använda olika plattformar för att sprida ditt budskap!

Tre år senare och 2’000 följare senare registrerar jag mitt företag som en enskild firma. Jag fick in så mycket pengar att jag var tvungen att starta ett företag. Jag sålde logotyper, social media grafik, Facebook ads m.m.

Så klart var detta inte hela mitt liv (nästan 🤫), utöver detta var jag en helt vanlig grabb som spelade innebandy, fotboll och umgicks med polare. 

Spolar vi ytterligare två år framåt i tiden möter jag en kille som heter Oliver, vi har gått i samma klass i nästan tre år men jag har aldrig riktigt blivit polare med honom. En dag startar jag ett konto på Instagram om aktier, detta är någonting som är nytt för min polare Oliver. Oliver får direkt intresse för det och läser ut bok efter bok. Efter bara någon vecka kan Oliver lika mycket som jag kan om inte mer! Efter det började vi driva det här kontot tillsammans!

LÄS MER OM OLIVER

Jag började intressera mig för ekonomi för ungefär ett år sedan samtidigt som Viktor startade sitt konto om börsen på Instagram! Jag har lärt mig sjukt mycket av så många olika personer om ekonomi sedan dess 🤗 Utöver ekonomi brukar jag tittade en hel del på fotboll och handboll på tv! Jag spelar också handboll själv. 

Tv- och datorspel har jag alltid gillat! Jag har spelat en hel del spel förut men just nu spelar jag endast lite Fifa och League of Legends.

Jag har alltid haft lätt för skolan och trott att skolan är den enda vägen att gå men sedan jag tog studenten med Viktor (vi gick i samma klass). Har jag börjat inse att det finns så mycket mer än skolan! Numera föredrar jag “self education” och försöker lära mig själv allting inom ekonomi och personlig utveckling. Jag gillar verkligen att prata om ekonomi som du kanske märkt hehe…

Sedan januari 2021 studerar jag Ekonomie kandidatprogram på Lunds Universitet.