logotyp vit - finansgrabbarna

Recension: Rocker

Sammanfattning

Recension av rocker

Rocker Kort

Rocker är en av de nya bankutmanarna som med schyssta förmåner och en smidig app utmanar bankerna. I den här artiklen tittar vi närmare på för- och nackdelar med Rocker som vi börjat använda själva. 

För- och nackdelar

Fördelar

Nackdelar

Testa Rocker idag!​

Innehållsförteckning

Vilka kort erbjuder Rocker?

Rocker Standard

Rocker Standard är ett kostnadsfritt betalkort som är ett virituellt kort (ej fysiskt kort) för dig som vill testa Rocker. Vid ansökan får du 500 kr insatt på ditt Rocker kort.

Rocker Plus

Rocker Plus kostar 29 kr i månaden och har 3 månaders bindningstid. Med det här paketet får du även ett fysiskt kort, reseförsäkring och högre sparränta. Därtill upp till 5% Cashback.

Rocker plus kort

Rocker Premium

Rockers mest förmånliga paket Rocker Premium erbjuder högre sparränta och Cashback. Samt fler förmåner där det biometriska kortet med fingeravtryckssensor sticker ut.

Rocker premium kort

Rocker Biometriskt kort

Rocker är först i Sverige med att lansera ett kort som du kan betala med genom att använda ditt fingeravtryck. 

När du beställer hem ett Rocker Premium kort får du med en vit dosa som hjälper dig att scanna in ditt tumavtryck som du därefter kan använda för att genomföra köp med oavsett belopp.

Rocker biometriskt kort

Våra åsikter

Nedanför går vi igenom för- och nackdelarna i detalj. Kortfattat är vår åsikt att Rocker är ett väldigt bra Betalkort att använda tack vare förmånerna om du vill byta från din traditionella bank.

Fördelar med Rocker

Rocker ger dig cashback (pengar tillbaka) från 0,5 upp till 10% på dina köp (max 500 kr/månad) vilket är väldigt bra därför att betalkort generellt sett aldrig erbjuder det här. Därtill är sparräntan från 0,7 till 1,2% beroende på vilket paket du väljer. Om du reser slipper du också dyra valutaväxlingsavgifter. Läs mer om fördelarna nedanför

Snygg och användarvänlig App

Appen är snygg och enkel att använda. Du får en tydlig översikt över dina konton och har möjligheten att bland annat namnge och kategorisera dina inköp.

Om du vill kan du få en pushnotis efter varje genomfört köp som en bekräftelse efter varje köp. 

Rocker app
Rocker bjuda in vänner

Cashback upp till 10%

Du kan få upp till 10% cashback med Rocker vilket regleras av ditt paket. För standard är det 1%, 5% med Plus och 10% med Premium.

 Du får ökade cashback genom att bjuda in vänner till appen som kan få 500 kr efter att ha genomfört tre stycken köp till sitt Rocker kort samt ökad cashback. Själv får du 250 kr och 0,5% ökad cashback för varje vän du bjuder in.

Max cashback är 6000 kr om året som du kan se på bilden till höger.

Du får alltså inte 10% cashback direkt med Rocker Premium utan du måste bjuda in vänner för att få det.

Rocker bjuda in vänner

Rörlig Sparränta upp till 1,2%

Hos Rocker kan du spara pengar till en rörlig ränta upp till 1,2%. Beroende på vilket paket du väljer varierar räntan från 0,7 till 1,2%. Det finns ett maxtak på 50 000 kr därefter gäller annan ränta. Rocker samarbetar med banken Erik Penser Bank för att tillhandahålla sparkonto. Statlig insättningsgaranti upp till 1 050 000 kr gäller. 

-Rocker Standard: Rörlig ränta på 0,7% upp till 50 000 kr därefter 0,39% ränta på överstigande belopp.

-Rocker Plus: Rörlig ränta på 0,95% upp till 50 000 kr därefter 0,64% ränta på överstigande belopp.

-Rocker Premium: Rörlig ränta på 1,2% upp till 50 000 kr därefter 0,89% ränta på överstigande belopp.

Rocker erbjuder även högre ränta om du binder dina pengar under en viss period.

Nackdelar med Rocker

10% Cashback kräver Premium

Som sagt kräver 10% cashback att du betalar en månadssavgift på 99 kr samt att du bjuder in vänner. Det kan dock vara värt pengarna och mödan att bjuda in vänner på sikt. Max kan du få 6000 kr i cashback under ett helt år. För det krävs att du handlar för 60 000 kr med 10% cashback vilket kan vara möjligt förutsatt att du har så pass stora utgifter. 

Ett år av Rocker premiun kostar 99×12= 1188 kr

Max cashback är 6000 kr alltså är det en plusaffär på 4812 kr vilket inte inkluderar att du får 250 kr insatt på ditt konto när du värvar en kompis. Varje värvning generar 0,5% ökad cashback för dig. 

Du kan också uppnå 6000 kr i cashback med Standard eller Plus, allting beror på dina utgifter. 

Max 500 kr Cashback per månad​

Självfallet hade man önskat att taket var högre men för ett betalkort är 500 kr i cashback i månaden väldigt förmånligt. Liknande cashback brukar endast kreditkort erbjuda vilket kräver en stabil för att bli godkänd för. Om du likt oss är studenter med låga inkomster är därför Rocker ett väldigt bra alternativ.

Inget fysiskt kort vid gratis version​

Både en för- och nackdel beroende på om du föredrar att ha ett fysiskt kort eller ej. Apple Pay är väldigt smidigt för Iphone användare. Önskar du ett fysiskt kort bör du titta på Rocker Plus eller Premium. 

På bilden ser du Olivers Apple Pay med Rocker.

rocker betala

Få 500 kr insatt på ditt Rocker kort

När du skaffar ett Rocker kort kan du få 500 kr insatt på ditt konto! Allting du behöver göra förklaras nedanför. Det här gäller oavsett vilket Rocker kort du väljer.

1. Gå till Rocker via vår inbjudningslänk

2. Skriv in ditt mobilnummer och tryck på ”Skicka länk till app”.

3. Ladda ner Rocker appen som skickas till dig på SMS.

4. Aktivera valfritt Rocker paket (du får 500 kr insatt oavsett paket)

5. Gör tre valfria köp med kortet

6. Efter 2-3 dagar kommer du få 500 kr insatt på ditt Rocker kort.

Du kan swisha en liten summa till ditt Rocker kort, genomföra tre köp och därefter ta ut dina 500 kr. 

Slutgiltig bedömning

Rocker erbjuder många förmåner för ett betalkort. Tidigare har vi testat nätbanken Lunar som också är en ”uppstickare”.  Jämfört med Lunar och storbanker generellt är Rockers kort väldigt bra i alla tre paketen. Om du vill testa ett nytt kort utöver din vanliga bank, testa Rocker Standard och få 500 kr insatt på ditt konto och se vad du tycker!

Vanliga frågor om Rocker

Rocker är en app där du kan ha ditt kort (både digitalt och fysisk). I appen kan du enkelt hålla koll på din ekonomi med smarta funktioner. 

Rocker är en av de bättre aktörerna när det kommer till att välja ett digitalt kort. Snygg och stilren app samt bra cashback på plus och premiumkorten. Du får även ränta på dina pengar med när du har dem i Rockerappen.

Rocker Standard är helt kostnadsfritt. Det finns dock även betalalternativ som PLUS och PREMIUM kort.

Ja, Rocker stödjer Swish vilket gör det smidigt att sätta över pengar till appen.

Viktor Ritsvall

Viktor Ritsvall

Detta inlägg är gjort av Viktor Ritsvall som är en av grundarna bakom Finansgrabbarna. Hans styrka är ögat för design och är han som byggt hemsidan.

DELA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjänster vi använder*
Kategorier