logotyp vit - finansgrabbarna

Bästa poddarna om Ekonomi och börsen

Sammanfattning

Bästa Poddarna om aktier, fonder och börsen!

Podcasts är ett jättebra sätt att lära sig mer om aktier, fonder och börsen! Vi lyssnar flera gånger i veckan på poddar och här är våra bästa poddar om ekonomi och börsen.

En mikrofon på ett bord

Tillsammans mot Miljonen

Bild på Tillsammans mot Miljonen

Topp 3 avsnitt:

📊 #3 Enkla men värdefulla knep (bra tips för alla investerare)

📊 #5 Gör inte som Mohammed (lär av andras misstag och undvik dem själv)

📊 #24 Experten på investmentbolag med sina bästa tips (lyssna på en expert om fantastiska investmentbolag)

Betyg:
5/5

Den bästa ekonomipodden just nu, väldigt lättförståelig och gött snack helt enkelt. Både Mohammed och Calle jobbar med att inspirera kring börsen på Aktiespararna. Nytt avsnitt varje torsdag där poddar finns🙌

Avanzapodden

Nicklas "Investeraren" och Johanna som håller i Avanzapodden

Topp 3 avsnitt: 

✅ #131 Nästan allting du behöver veta om investmentbolag (finfina investmentbolag)

✅ #120 Vad hände med Spiltans räntefonder? Per H Börjesson förklarar! (om du vill lära dig mer om vad som händer med räntefonder i mars 2020 är det här avsnittet super)

✅ Avsnitt 156 SEB:s Elisabeth Kopelman kommenterar det amerikanska valet (nu är valet avgjort men lite förståelse för vad vi kan förvänta oss med Biden som president är aldrig fel)

Betyg:
5/5

Det här är Avanzas egna podd med alltid lika glada och kunniga Nicklas Andersson @Investeraren samt fondexperten Johanna Kull.

Gött snack med intressanta gäster, lite mer avancerat snack än Tillsammans mot miljonen men ändå lättförståeligt😇

RIkatillsammans: En podd om privatekonomi

Bild på Jan och Caroline Bolmesson

Topp 3 avsnitt: 

💡 #99 Kom igång med ditt sparande steg för steg (utgår från forskning och föreslår hur man börjar investera= Indexfonder)

💡 #122 Kritik mot sparande indexfonder (ett vetenskapligt perspektiv på kritik mot indexfonder)

💡 #145 Går det konsekvent att slå börsindex? Vad säger forskningen (visar på varför det enklaste och oftast bästa sättet att investera är indexfonder)

Betyg:
5/5

Den här podden lyssnar främst Oliver på och innehållet är varierande kring investeringar och privatekonomi. Podden är väldigt djupgående i teorier kring investeringsstrategier blandat med deras egna åsikter.

Podden drivs av paret Jan samt Caroline Bolmesson med Jan i tydlig ledarroll till följd av hans stora intresse för ekonomi.

Den här podden är en stark förespråkare av passivt sparande i Indexfonder vilket statistisk stödjer. Det här podden pratar inte om individuella aktier utan tittar på ett större perspektiv🤗 

Market Makers

Marketmakers podcast

Topp 3 avsnitt:

📲 #159 Matgeek -en mycket trevlig gäst och kock känd från Youtube. Det diskuteras affiliatemarketing och att tjäna pengar på internet.

📲 #154 Aktieentreprenören -en Twitterprofil som driver eget företag och brinner för aktiehandel. Väldigt inspirerande människa.

📲 #179 Mer Börspsykologi av Cristofer Andersson- författaren av toppsäljarna Börspsykologi och Mer Börspsykologi berättar om psykologi på börsen.

Betyg:
4.5/5

Market Makers rattas av Niklas Aldén och Fabian Franzén som är väldigt aktiva på Twitter, tryck på deras namn för att komma dit.

Det här en aktiepodd för alla aktienördar. Det tas upp aktuella case, händelser i börsvärlden och intressanta gäster.

Gött snack om främst tillväxt- och teckaktier. 

Börspodden

börspodden - finansgrabbarna

Topp 3 avsnitt:

📈 #382 IT-Säkerhet och bud – Det diskuteras IT-säkerhet, hur det är att bo i Silicon Valley och vad svenska börsbolag borde göra bättre.

📈 Näst senaste avsnittet

📈 Senaste avsnittet

Betyg:
4/5

Johan och John som driver podden är två daytraders med många års erfarenhet inom finansbranschen. 

Podden diskutera ofta högaktuella bolag och nyheter vilket gör att en del avsnitt snabbt blir utdaterade. Du får helt enkelt vara snabb på play knappen för att kunna ta del av deras aktuella avsnitt!

Sparpodden

Frida Bratt och Alexander Gustafsson

Topp 3 avsnitt

💎 #356: Bästa och sämsta aktiestrategierna- med Unga Aktiespararna (tips som alltid är bra att tänka på med Unga Aktiespararnas VD Henrik Johansson.

💎 #353: The essays of Warren Buffett (sammanfattning av kloka tankar från en av världens bästa investerare)

💎 #344: Livs och investeringsprinciper (tittar på den framgångsrika investeraren Ray Dalios bästa tips)

Betyg:
4.5/5

Det här är Nordnets podd med liknande innehåll till Avanzas podd, vi lyssnar på den ibland men vi väljer Avanzapodden framför. 

Vill dock säga att sparekonomen på Nordnet Alexander Gustafsson som även är aktiv i Unga aktiesparare är väldigt trevlig att lyssna på👏

Plus, sparekonom Alexander Gustafsson på Nordnet har gjort väldigt bra videos om börsen på Youtube!

Investeraren

Mr. Nicklas "Investeraren" Andersson svävar ut med egna tankar

Topp 3 avsnitt: 

#174: Nästan allting du behöver veta om fastighetsbolaget Estea (för dig som vill lära dig mer om Samhällsfastigheter som populära SBB gör)

#33: Stockholmsbörsens Investmentbolag (snabb genomgång av historia för alla investmentbolag. Obs! Avsnitt från 2018 alltså gamla siffror.

#147: Indexfonders akilleshäl (väldigt nördig men intressant titt på indexfonders påverkan på marknaden)

Betyg:
4/5

Här kör Nicklas Andersson @Investeraren all out med sina tankar om börsen! Här är också många spännande gäster från olika företag med😍

Om du inte kan få nog av Nicklas är det här podden för dig! Ibland svävar han ut lite för mycket (är det möjligt?), därav fyra stjärnor i betyg.

Bästa poddarna om ekonomi och börsen

Hoppas du fått många bra tips på poddar om ekonomi och börsen. När vi får nya favoritpoddar uppdaterar vi den här artikeln!

Har du ett poddtips? Kommentera jättegärna det nedanför

Många som gillar den här artikeln

Läser också vår artikel om de bästa poddarna om personlig utveckling. Listan är för dig som vill få superbra tips för ett effektivare, framgångsrikare och bättre liv.

En mikrofon
Oliver Allemog

Oliver Allemog

Oliver Allemog är en av grundarna till Finansgrabbarna. Oliver är en ekonominörd och gillar främst att investera via fonder på börsen. Utöver det är Oliver ett väldigt stort sportfan.

DELA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjänster vi använder*
Kategorier